perjantai 14. helmikuuta 2014

Muistoja...




Heipähei ja hyvää ystävänpäivää! Mun ajatukset pörrää tällä hetkellä sellaisilla kierroksilla, että on viisainta yrittää saada ne rauhoittumaan. Toisin sanoen purkaa ne näppäimistölle sellaisella vimmalla, että vasen etusormi tulee kipeäksi. - Kyllä, kirjoitan yhdellä sormella. :D (Ja silti nopeammin kuin äiti, joka kirjoittaa kymmenellä... oon pro.)

Tänään muistetaan ystäviä ja rakkaita. Niitä, joita tekee mieli halata tai pussata vain, koska ne ovat olemassa. Niitä, joita toisinaan tekee mieli motata tai tukistaa vain, koska ne ovat olemassa. Niitä, joilla on maailman tyhmin nauru, maailman höröimmät korvat, maailman pervoin perusolemus tai maailman siistein tyyli.

Tänään muistetaan niitä hetkiä, joina taivas tai housut tai pokka repesivät auttamatta. Alkoi sataa vettä, tuulla, hihityttää, kutittaa ja kompastuttaa. Tänään muistetaan nauruja, itkuja, lauluja, kännejä, hiekkakakkuja ja pohjaan palaneita pipareita. Leffapoppareita ja huulipunaa. Diskopalloja ja tähtitaivaita. Elämyksiä, yllätyksiä, olemista, iloa, surua, suuruudenhulluutta.

Röökin voi dumpata, aitoa ystävää ei. Joku mulkku voi jättää, dödö voi pettää, aito ystävä ei.

Nyt minä muistelen hieman omia kommelluksiani ystävieni kanssa. Ja lasken ystävikseni ihan kaikki, jotka sen tittelin ovat omalla toiminnallaan lunastaneet. Ei vähiten koira. Tai joku päiväkodin aikainen tosirakkaus. Minulla ei ole enää montaa, jotka jakaisivat tämän päivän kanssani. Mutta muistot minulla on. Ja niissä aioin piehtaroida nyt!


Minä muistan valkoiset, pallokuvioiset sukkahousut puussa, ylhäällä, oksien lomassa. Sitten muistan petshop-eläimet nurmikolla, puskassa, uimahallissa, lattialla, parvekkeella, kuistilla, sängyssä, joka paikassa. Muistan lelliäidin, puolikorva Henrikssonin, niinpä-äijän, turvonneet huulet. Muistan kummitusjutut (Liisa, Liisa...), "elokuva-projektin", yökyläilyn, saunaillat, kampaukset, synttärit, itsenäisyyspäivän tanssit, risteilyn. Muistan umpihangen reisiin asti, pulkkamäen, luistimiin jäätyneet varpaat. Muistan parkourin, futiksen, lätkän. Muistan kaulinkaulin-mummon. Muistan lumesta tehdyn Masin ja sen oikean, lyttykuonoisen. Muistan Rusinan ja Mintun ja A-keinun ja tyttökerhon ja showtanssin. Muistan Wilma-Emilian ja Missä äx -pussit. Muistan huitsinnevadan ja terapia-istunnot lelulaatikon takana. Muistan taidekerhon ja yönutan, Ilmarin <3. Muistan lintsin valokarnevaalin ja ala-asteen joulunäytelmän räppäävän pukin tonttuineen. Muistan joululaulukiertueen pimeässä kotikulmilla, muistan Kanien maailmanvalloituksen ja Dramaattisen banaanin. Muistan saunan pienet tähtitaivaslamput, muistan Code Lyokon ja goSupermodelin, kengät, kaulanauhat ja kaiken muunkin, joka päätyi jokeen. Muistan paholaisen ja sarjamurhaajan. Muistan pipareiden koristelutalkoot, virpomisretket, halloweenkestit. Muistan, kuinka leivottiin kakkua ja syötiin kermavaahtoa suoraan kulhosta. Muistan rytmimunan. Muistan mustavalkoiset videopätkät ja glöginjuonnin keittiön pöydän alla. Muistan, kuinka eksyttiin mummista ja mentiin päiväkodissa naimisiin kerta toisensa jälkeen. Muistan, kuinka leikittiin lentoliskoja ja pelattiin tietokoneella Bioniclepeliä ja keskusteltiin avaruudesta. Muistan, kuinka kiisteltiin Jeesuksesta ja annoin sulle keinussa vauhtia. Muistan, kuinka juteltiin kalliolla nenien koosta, lauttailtiin kolmistaan "styroksilautalla" ja paistettiin HK:n sinistä takkatulella. Muistan, kuinka rakennettiin barbitaloja kaikesta, mitä kotoa löytyi, leikittiin poneilla ja leivottiin surrealistinen piparkakkumaja. Muistan, kuinka käytiin kattomassa kaikki Potterit ja ostettiin karkkia Makuunista. Muistan, kuinka eksyttiin tahallaan metsään. Muistan, kun käytiin mailapelikerhossa ja kuorossa ja laulettiin Singstaria. Muistan, kun pidettiin kimalaiselle hautajaiset ja pakotettiin kiireinen ventovieras rouva mukaan siunaustilaisuuteen. Muistan, kun oltiin rakastuneita leijonia ja leikittiin, että suudeltiin. Muistan, enkä unohda.

Kumpa tekin muistaisitte. Vaikka minulle riittääkin, että itse muistan. Kaikki on täällä. Ja vielä on paljon kokematta. Aika näyttää, mihin elämä minut vie. Kuitenkin; I will always love you. <3



Penguins



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti