tiistai 20. elokuuta 2013

Vastauspostaus, osa 1


Okei. Kokeillaampa.


1. Eikö olekin kurjaa että linnanmäen sokkelo poistettiin? 


- On. Kyllä se varmasti on, vaikken koskaan siellä käynytkään. Mulla ei ole huvipuistoihin oikein minkäänlaista suhdetta, kun bussissa istuminen ja pyörällä ajaminenkin ottavat joskus vatsasta.



2.  Minkä väriset lakanat sulla on?

- Ai tällä hetkellä? Vaaleansiniset, joissa on ruusujen kuvia. Vaikka lempilakanani ovatkin ne vihreät, joissa on valkoisia palloja. Nyt tiedätte senkin.



3. Onko syksy värikäs ja kaunis vai pimeä ja masentava?


- Ennen rakastin syksyä. Se taisi joskus olla lempivuodenaikani. Rakastin sateen tuoksua puunrunkojen onkaloissa ja värikylläistä kauneutta, vaahteranlehtiä ja pimeitä, litiseviä iltoja. Huopia ja kynttilöitä. Halloween oli juhlien juhla ja kummitusjutut kruunasivat kaiken.
Ikävä kyllä sairastumiseni muutti senkin. Pimeistä, litisevistä illoista tuli loputtomuuteen hukkuvia, yksinäisiä juoksulenkkejä ja kummitustarinat kävivät toteen. Nykyisin minä pelkään syksyä hieman. Sen varjoja ja synkkyyttä. En tahtoisi luopua kesästä ja lempeästä luonnonvalosta.

4. Mitä mieltä olet turkistarhauksesta?

- Minusta se kuvastaa hyvin ihmisen välinpitämättömyyttä. Ihminen pitää itseään niin kovin mainiona, että katsoo oikeudekseen alistaa muut lajit jalkoihinsa noin vain ja satuttaa niitä, koska voi. En väitä, että ihmisen tulisi elää täydellisessä tasa-arvossa eläinten kanssa, syödä vain porkkanoita ja ommella vaatteensa kaisloista. Metsästyksessä ei ole mitään vikaa, kun se suoritetaan inhimillisin keinoin. Ihminen on lihansyöjä ja paljas kuin apinan pylly, joten miksei ruuaksi tapetun eläimen nahkoista voisi tehdäkin turkiksia?
Kuitenkin se, että eläimiä sidotaan liian ahtaisiin häkkeihin ja kasvatetaan teollisella ja rahanahneella julmuudella joko turkiksiksi tai ruuaksi, on yksiselitteisesti kuvottavaa. Hanhien kivulias pakkosyöttö, broilerit, siat, joilla ei ole tilaa kääntyä ympäri. Ihminen on ainut eläin, joka osaa olla julma. (Te saatatte ottaa esille kissan, joka leikkii hiiren kärsimyksellä ennen kuin syö sen. Verratkaa kuitenkin kissaa ihmiseen vasta, kun se on perustanut organisaation, jossa hiiriä kidutetaan järjestäytyneesti, ja poimii sisäänpääsymaksun toisilta kissoilta.) Tietenkin omaneduntavoittelu kuuluu asiaan jo biologisistakin syistä. Se on hengissä selviytymistä. Raha ja valta ovat kuitenkin pirullisia siinä mielessä, että ne sokaisevat ihmiset.
 Minä olen kala-kasvissyöjä ja vältän kananmunaa. Ruokavaliostani ja syistä siihen voisin tehdä joskus erillisen postauksen.

 5.  Onko sulla pienintäkään ihastusta tällä hetkellä?

- Ehei.


6. Millainen ihminen tulee mieleen nimestä Elias?

- Haha! En tunne yhtäkään Eliasta. Vaaleatukkainen, hienovaraisen akateeminen, käyttää sinistä solmiota ja valkoisia converseja, harrastaa golfia ja pitää lukemisesta, tulisesta salmiakista ja koirista. Haaveilee meteorologin ammatista. On hyvin oikeudentuntoinen, muttei päällekäyvä.

7.  Kuka on paras sarjakuvahahmo?

- Tää on aika paha. Tykkään Lassista ja Leevistä paljon, mutta vastaan kuitenkin Wagner. Se on melkein meidän isän täydellinen kaksoisolento ja aitoudessaan niin äärimmäisen hellyyttävä, ärsyttävä ja hauska.



8. Jalkapallo vai koripallo?

- Jaa-a. Olen surkea kummassakin, mutta jalkapallo on kivempaa.


9.  Paras lapsuudensatu?

- Katto Kassinen.


10. Milloin tulee seuraava osa Kaneliinia blogiin?

- Vau, lukeeko sitä oikeasti joku? Piakkoin!


11. Onko/oliko Gosupermodel sinun mielestäsi hyvä paikka?

- Olin goSupermodelissa aktiivisesti joskus kolmannella ja neljännellä luokalla. Muistan, kun sivusto oli vielä kirkkaan pinkki ja grafiikoiltaan hyvin keskinkertainen. Silloin väkeä oli vähän ja "foorumifeimiksi" saattoi päästä melko helpostikin. Minulla oli malli nimeltä Spice Gril (kyllä, maustegrilli), jonka jaksoin pelata supermalliksi asti. Seuraava mallini Serena Berry puolestaan toimi itsetuhoisten anorektikkojen auttajana Nuorten Syöminen ja minäkuva - keskusteluketjuissa. Vähän ironista.
Vastaan, että oli ja ei. Ainakaan enää se ei ole. Nykyään siellä on liikaa porukkaa ja pelissä pyörii liikaa oikeaa rahaa. Yhteisöllisyyden tuntu tuntuu kadonneen. En ole edes kunnolla perillä koko paikasta, minulla oli malli siellä viimeksi 2010.

12.  Kerro jotain parhaista ystävistäsi.

- Minut parhaat ystäväni ovat ihania, hupsuja, hulluja, ymmärtäväisiä, kauniita, kekseliäitä ja mielenkiintoisia ihmisiä. He osaavat nähdä elämän humoristisuuden ja kiistattoman kauneuden. He pitävät suklaasta. Heidän silmissään on valoa. He osaavat heittää päätöntä läppää ja keskustella vakavista asioista. He ovat rakastettavia ja raivostuttavia, muhkuraisia ja maailman mahtavimpia.


13. Mikä kännykkämerkki on paras?

- Ei mulla ole kokemuksia kuin vanhoista nokioista.


14. Kumpaa mielummin leikkisit nyt, piilosta vai hippaa?

- Hippaa.


15.  Kuka oli päiväkodin kivoin henkilö?

 - Satu-niminen hoitaja, joka piirsi meille tyttölapsille prinsessoita väritettäväksi ja kertoi kauniita tarinoita. Lähtiessään muihin töihin, hän kätteli minun äitiäni ja sanoi; "Kiitos, kun sain lainata lastanne."
Eräs ei niin kiva hoitaja taas yritti pakottaa minua kakkaamaan potalla. Ilmeisesti väärin keinoin, koska kovistelu johti siihen, että kieltäydyin kakkaamasta kokonaan. Kotonakin. Lopulta jouduin lastenkilinkalle suolihuuhteluun. Minä olen aina ollut hyvin voimakastahtoinen.

16. Mitä arvostat eniten nenäapinoissa?   

-  Nenää.

17. Mitä mieltä olet evoluutioteoriasta?

- Minusta se käy järkeen. En ole uskovainen, vaikka ajattelenkin asiat yleensä ensin tunteen ja vasta sitten järjen kautta. Toisaalta olen sitä mieltä, että ihminen kehittyi siitä yhdestä urposta apinasta, joka ei osannut pitää kiinni ja putosi alas puusta. Emme me muuten olisi näin vinksahtaneita.


18. Mikä maito?

- Rasvaton ja laktoositon, kiitos. Kevytmaito on äklömakeeta.

20. Oletko lukenut Nälkäpelit?

- En. Olen niin tavattoman laiska lukemaan. Mitä mieltä olette, kannattaisiko minun lukea ne? Kokemuksia?

21. Mitä mieltä olet japanilaisesta populaarikulttuurista?

- En ole oikein perehtynyt. Maallikkona (ja yrmynä suomalaisena) sanoisin, että laulavat liian kimeästi ja ovat ylipirteitä. Lolitat ovat minusta jopa hieman pelottavia.



No, mitä piditte? Osa 2 tulee, kunhan jaksan ja ehdin sen väsätä. Olitte lähettäneet multimegalomaanisen mahtavia kysymyksiä, kiitos siitä! Lisääkin saa vielä lähettää, vastaan kaikkiin asiallisiin! :)

<3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti