maanantai 29. huhtikuuta 2013

Vappuviilis

Moro.


 Tosiaan, vähän vappuviiliksellä mennään näin etuajassa. Ihan positiivinen viilis. Mä en ole koskaan erityisemmin tykännyt vapusta, jostain syystä. Vappuna on aina jotenkin harmaata ja tuulista, sitä tulee palelluttaneeksi nilkkansa ja saaneeksi nuhan, kaikki aikuiset on kännissä (niin kuin ne nyt ei muutenkin aina olis), nuoret teekkarit sekoilee ja ilmapallomyyjät näyttää happamilta.

Nyt vappu kuitenkin näyttäytyy ihan toiveikkaassa valossa. Mä pääsen lomille osastolta ja Ikaalisiin äidin kavereiden luokse kylään. Syöminen vieraassa paikassa hermostuttaa, mutta junnaamisen välttämiseksi haasteita on otettava. Kyllä mä siihen pystyn.

Huomattava yhdennäköisyys vuonna nakki ja makkara

Tänään oli viluinen päivä. Mä palelin jo aamusta ja hytisin pitkin päivää kuin krapulainen parkinsonin tautia sairastava narkomaani. Onneksi en ole.

Voisin tehdä postaamuksen elämäni vapuista. Niihin mahtuu skitsofrenisen tätini päätöntä höpinää ja paljon rapisevia ilmapalloja, ummehtunutta lihasalaattia ja Kasperinleikettä ravintolan valkoisella lautasella. Paljon hymyjä ja iloisen värisiä sukkahousuja, pellenneniä ja pupunkorvia. Ylioppilaslakki, joka ei mahtunut isäni liian suureen päähän. Muuan pyöräretki aurinkoisessa iltavalossa, tippaleipää ja serpentiiniä. Ilmapalloja, joilla on kasvot. Ei ne vaput oikeastaan hullumpia ole olleetkaan. 

Viime vappuna piirsin ilmapalloille kasvot ja kirjoitin niiden taakse terveisiä. Sitten minä ja äiti teimme pitkän kävelykierroksen ja heittelimme palloja tuuleen ihmisten löydettäviksi. Aika moni puhkesi, mutta meillä oli hauskaa. Seuraavana aamuna ärtynyt sauvakävelijämummeli keräili ilmapallonriekaleita maasta ja ruusunmarjapensaista ja jupisi äänekkäästi luontoa roskaavista nuorisohuligaaneista. Anteeksi kauheasti, veimme kyllä roskiin kaikki riekaleet, jotka vain löysimme. 







   Minä pukeuduin jänikseksi, mutta apeuduin hiukan, kun ostarilla ei ollutkaan mitään edellisvuotisia syyslehdenkäppyröitä lukuunottamatta. Päädyin kuvaamaan kamerallani vapunvastaista pupupropagandaa.




Tämä kaikki siis vappuna - 12. Ihan hyvä vappu se oli, varsinkin kevääseen hiipivää iltaa kohden.




Vappuna -11 kuunneltiin ja laulettiin tummasävytteisiä taistolaislauluja perheystävien kesken. Syötiin vappulonasta läheisessä pikku ravintolassa ja törmättiin entiseen lastentarhanhoitajaani vähän torvessa. Se oli minulle lenkkeilyvappu. Otin isästäni surrealistisen taidekuvan ja pakotin äidin ja hänen ystävänsä pitämään glitterhattuja.


  Vappuna -10 koin sen ihanan pyöräretken, Veli oli tyttöystävineen käymässä ja kaikki oli jotenkin... kivaa. Tavallisella tavalla.



Klara vappen! :)



<3



 
 ...Und gute Nacht, sleep well, hyveliini yöteli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti